10 HUIDVERZORGINGSGEHEIMEN VOOR EEN GEZONDER UITZIENDE HUID

 1. Breng elke dag zonnebrandcrème aan voordat u naar buiten gaat. Zonnebrandcrème komt het dichtst in de buurt van een fontein van de jeugd. Het kan huidveroudering echt vertragen. Het kan ook huidkanker helpen voorkomen. Zoek naar een zonnebrandcrème die breedspectrumbescherming, SPF 30 (of hoger) en waterbestendigheid biedt.

  Hoewel het belangrijk is om de huid van baby’s tegen de zon te beschermen, raadt de AAD aan om UITSLUITEND zonnebrandcrème aan te brengen op kinderen van 6 maanden en ouder.
 2. Rook niet. Roken versnelt hoe snel je huid veroudert. Als je rookt, duurt het ook langer voordat je wonden genezen. En onderzoek toont aan dat roken sommige huidziekten verergert, waaronder psoriasis en hidradenitis suppurativa .
 3. Controleer uw huid op huidkanker. Huidzelfonderzoeken kunnen u helpen huidkanker in een vroeg stadium op te sporen wanneer het zeer goed te behandelen is. Als u een plek opmerkt die afwijkt van de andere, of een plek die verandert, jeukt of bloedt, maak dan een afspraak met een dermatoloog.
 4. Gebruik een zelfbruiner als je er graag gebruind uitziet. Elke keer dat je binnen of buiten bruint, veroudert je huid voortijdig. U verhoogt ook uw risico op het krijgen van huidkanker. Een zelfbruiner kan je de look geven die je wilt zonder de risico’s. Om je huid gezond te houden, wil je deze ook bij het gebruik van een zelfbruiner tegen de zon beschermen.
 5. Gebruik huidverzorgingsproducten die passen bij de behoeften van uw huid. Wat is uw huidtype – vettig, droog, normaal, gecombineerd of gevoelig? Heeft u een huidaandoening? Door producten te gebruiken die zijn afgestemd op de behoeften van uw huid, zal uw huid er op zijn best uitzien en aanvoelen.
 6. Weersta de drang om je huid schoon te scrubben. Als je zwaar hebt gezweet of een ernstige acne-uitbarsting hebt, kan het natuurlijk lijken om je huid te scrubben. niet doen! Schrobben irriteert je huid, wat elke huidaandoening kan verergeren, inclusief acne.
 7. Was je gezicht bij het ontwaken, voor het slapengaan en na het zweten. Wassen als je wakker wordt verwijdert het vuil en de bacteriën die zich tijdens het slapen op je gezicht nestelen. Voordat u naar bed gaat, wilt u make-up en vuil verwijderen, zoals smog, rook of vuil, dat mogelijk op uw huid is terechtgekomen.
 8. Was je gezicht voorzichtig. Zachte reiniging helpt de huid er op zijn best uit te zien. Om je gezicht voorzichtig te reinigen, maak je het nat met lauw water. Breng vervolgens een milde reiniger aan en breng de reiniger voorzichtig in een cirkelvormige beweging met uw vingertoppen aan. Werk af door de reiniger volledig af te spoelen en je gezicht zachtjes droog te deppen met een schone handdoek.
 9. Minder stress. Het vinden van gezonde manieren om met stress om te gaan, kan ook uw huid helpen. Sommige huidziekten zoals psoriasis en atopische dermatitis (eczeem) verschijnen vaak voor het eerst wanneer iemand zich echt gestrest voelt. Stress kan ook opflakkeringen van veel huidaandoeningen veroorzaken, waaronder acne, eczeem, psoriasis en rosacea.
 10. Raadpleeg een gecertificeerde dermatoloog als u iets niet leuk vindt aan uw huid. Als het om onze huid gaat, zijn dermatologen de experts. Deze artsen diagnosticeren en behandelen duizenden verschillende huidziekten. Ze hebben ook de expertise die nodig is om mensen te helpen hun huid veilig te verjongen en te