13 babyverzorgingstips voor elke nieuwe moeder

Met een kind ook een moeder geboren die niets wordt, maar dat babyverzorging is. Dus als je een nieuwe moeder bent en in paniek over hoe je voor je baby moet zorgen, kunnen we je misschien helpen met babyverzorgingstips. Hier zijn de eenvoudige manieren om uw leven gemakkelijk te maken.

geschreven door Chuuchcosmetics™

De komst van je baby markeert een bijzondere gebeurtenis in je leven en opent een hele nieuwe wereld voor je. Maar soms kan het zorgen voor een pasgeboren baby een beetje overweldigend zijn, vooral voor moeders die voor het eerst moeder worden. Maar maak je geen zorgen, volg onze babyverzorgingstips om soepel door de beginfase te varen en vervolgens een pro te worden in het ouderschap. Dit is wat je moet doen:

Zorg voor zelfhygiëne:

Zorg ervoor dat u altijd uw handen wast van ontsmet en schone, schone kleding draagt voor u uw baby op om infectie en andere veroorzaakt te voorkomen.

Houd je baby goed vast:

Wanneer u uw baby vasthoudt, moet u uw baby op de kromming van uw arm rusten, tijdens uw hand de ruggengraat van uw pasgeborene ondersteunt. Gebruik je andere hand om te voeden, aai over de wangen van je baby of houd hem gewoon op de borst van buik.

Schud uw baby niet krachtig:

Wist je dat het algemene van je baby ook kan leiden tot hersenletsel? Of je haar nu in te laten slapen of haar alleen te troosten, haar zal je niet helpen het doel te bereiken. Wieg haar op de plaats daarheen en weer en zing een slaapliedje.

Wees niet ruw:

Onthoud dat je pasgeboren baby niet klaar is voor een zwaar spel. Dus al dat in de lucht gooien, de baby op je wiebelen, is niet aan te raden.

Geef huid-op-huid contact:

Weet dat je baby moet bezinken in de ervaring van de overgang van de baarmoeder naar de wereld. Om dat te maken, geef je haar voldoende huid-op-huidcontact, dit zal haar helpen je warmte te voelen en ook dichter bij het hart van de moeder te zijn. Je hartslag was het enige dat ze in de baarmoeder hoorde, dus als je baby dicht bij je hart houdt en voldoende huid-op-huidcontact geeft, kan ze zich veiliger voelen en haar zintuigen ontspannen. Zelfs vaders kunnen hetzelfde doen tijdens het oefenen van kangoeroezorg.

Praten met je baby heeft tal van voordelen. Een daarvan is dat het helpt bij de ontwikkeling van babyhersenen en dat je baby sneller oppikt. Wil je meer weten, het helpt ook om een betere band met je baby te krijgen. Deze eenvoudige handeling kan ook helpen om babyblues te bestrijden. 

Bekijk de luiers:

Doe dit vaak. Controleer de luiers om de vier uur van zo. Een gezonde zachte zou heel vaak plassen. Je baby aanhouden met een vuile luier kan leiden tot luieruitslag. 

Voer op aanvraag:

De enige twee dingen die uw baby tijdens vroege dagen nodig heeft, zijn goede voeding en voldoende slaap. Slapen zal nu lastig zijn, want hoewel je baby 16 tot 20 uur per dag zou moeten slapen, slaapt ze misschien niet zo lang achter elkaar. Je baby zal waarschijnlijk om de twee uur of minder om een voeding. Wees klaar om een feed op aanvraag aan te bieden.

Als je ervoor kiest om je baby borstvoeding te geven, houd je baby dan goed vast en ervoor dat ze genoeg tepelhof in haar mond heeft om te voorkomen dat ze binnenkrijgt. 

Als u kiest voor formule, dan bereid om de moeite te nemen. Bewaar water in de thermoskannen en bereid een vers voer voor elke keer dat je haar er een moet geven. Gooi eventuele restjes weg. Als uw baby een maaltijd heeft overgeslagen en meer dan vijf uur aan een stuk heeft geslapen, maak haar dan wakker om een voeding aan te bieden. Maar vermijden dwangvoeding. Als je baby een voeding verwijderen, speel, knuffel en zing dan een slaapliedje en probeer het later opnieuw.

Steriliseer regelmatig flessen en borstkolven:

Was en steriliseer zuigflessen minstens twee keer per dag. Vergeet niet hetzelfde te doen met de onderdelen van uw borstkolf die gesteriliseerd kunnen worden. Vergeet de spenen niet. Was ze indien mogelijk grondig voor elke voeding. Weet 

Zorg voor een goede verzorging van de navelsterkte:

Een deel van de navelstreng van uw pasgeboren baby wordt gedurende tien minuten 10 dagen van tot drie weken na de geboorte aan haar vastgemaakt. Het is een gevoelig gebied voor uw baby en het is absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen. Breng medicinale poeders aan die door uw arts kunnen helpen om het gebied droog te en sneller te genezen. Zorg ervoor dat uw baby losse kleding draagt om druk op het gebied te voorkomen. Het gaat u verder met uw verzorgingsroutine totdat het gebied volledig is genezen. 

Baad je baby goed:

de navelstreng valt en het gebied geneest, zal uw baby overgaan van een sponsbad naar een normaal slecht. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van uw baby tijdens het bad. Om het goed te doen, .

Laat je baby goed boeren:

Doe dit met elke voeding. Houd je baby rechtop met haar kin op je schouder en klopt op haar tapijt. Beweeg je handen van haar onderrug naar bovenrug. Als ze tijdens haar voeding lucht binnenkrijgt, is de kans groot dat haar systemen er na een boer van vrij zijn. Dit zal haar rode symptomen, haar helpen om beter te slapen en te bevorderen. 

Leg je baby in het wiegje of babybedje te slapen:

Veel deskundigen raden aan om samen te slapen om wiegendood of wiegendood te voorkomen. Maar als je dat toch wilt, zorg er dan voor dat er genoeg plek is voor je baby om te slapen en zich om te draaien. Laat haar anders in een wieg of wieg naast je bed slapen, zodat je zelfs in het holst van de nacht snel aan haar eisen kunt voldoen.

Houd zacht speelgoed uit de buurt van de babybedjes:

Houd als vuistregel al het speelgoed, kussens en speelgoed uit het bed van de slaapruimte van uw baby. De vacht van de knuffels kan bij inademing door uw pasgeboren leiden tot ademhalingsproblemen van allergie; het kan ook leiden tot wiegendood. Houd kussens en speelgoed uit de buurt van het slaapgedeelte van uw baby om een ongeluk te voorkomen. 

Maak de babykamer schoon:

Houd de kamer van je baby sprankelend schoon en zorg ervoor dat je haar uit de kamer houdt. Dit zal haar helpen om van infecties en allergenen in de lucht af te komen.

Kleed je baby goed aan:

De winkels voor pasgeboren baby’s glimmen met mooie en kleding, maar sla ze over. Je doet je baby heel veel goed door ze te dumpen. Blijf bij katoenen  jablas  en vermijd knopen, strikken of T-shirts die over het delicate hoofdje van je baby moeten worden getrokken. Katoen is de beste keuze voor pasgeborenen; ze houden veilig huid en van hun af.

Kalmeer je huilende baby altijd:

Er is een mythe die de ronde doet dat het laten huilen van je baby goed is voor haar longen. Hoewel huilen ook een belangrijk fysiologisch fenomeen wordt beschouwd, is het onverstandig je baby in tranen te houden. Dit kan leiden tot problemen. Onthoud dat huilen haar manier is om je te vertellen dat er iets mis is met haar. Let goed op de borden om er zeker van te zijn dat je aan haar behoeften voldoet. Lees ook